Plezier voor twee : activiteitenboek voor baby's en dreumesen - Wolters, Regine, ....- (Baarn : Intro, 1995)
Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Het Kind in de buurt die zich ten doel stelt het welzijn van jonge kinderen te bevorderen door invloed uit te oefenen op hun directe omgeving. Het activiteitenprogramma is uitgetest door kindercentra en gastouders. De ruim 300 activiteiten worden verdeeld in massage, gymnastiek, zintuigspel en liedjes/rijmpjes. De duidelijke inleiding per hoofdstuk belicht pedagogisch/psychologische achtergronden. Per activiteit een dubbele pagina waarin duidelijk aangegeven de voorwaarden, de uitvoering en de aanwijzingen van de desbetreffende activiteit. Een vaak instructieve illustratie als lijntekening (zwart-wit) verduidelijkt de tekst. Een cassetteband van de liedjes is te bestellen. Met literatuurlijst van alle uitgaven waaruit liedjes zijn overgenomen; aan het eind van ieder hoofdstuk een literatuurlijst voor verdere studie. Een uitgave die de interactie tussen baby en verzorger stimuleert op een creatieve manier en de ontwikkeling van baby's op een positieve manier bei͏̈nvloedt. Bestemd voor ouders en verzorgers. © NBD Biblion
Instructieboek voor het spelenderwijs uitvoeren van alledaagse activiteiten met kleine kinderen tot tweee͏̈neenhalf jaar oud.
Keywords: Actief met kinderen