Babytaal : praat al met je baby vóór hij iets kan zeggen - Acredolo, Linda Potter, 1947-; Goodwyn, Susan, ....- (Arnhem : Terra, 2007)
Maakt het mogelijk om met baby's te communiceren. Bevordert een goede taal- en emotionele ontwikkeling van het kind. Bevat een uitgebreid gebarenwoordenboek voorzien van ruim 120 instructieve illustraties. Beschrijft talloze praktijkvoorbeelden van ouders en kinderen uit de hele wereld. Kinderen die zich al heel jong kunnen uiten door middel van eenvoudige gebarentaal, leren eerder praten, hebben minder driftbuien, kennen een snellere intellectuele ontwikkeling en kunnen hun emoties beter onder woorden brengen. is een revolutionaire methode om je baby vanaf negen maanden gebarentaal aan te leren. Gebaren die net zo gemakkelijk zijn als gedag zwaaien, maar die je een onbetaalbaar inzicht geven in wat jouw kind beweegt. Honger, dorst, pijn of gewoon moe je hoeft er niet meer naar te raden, je baby vertelt het gewoon zelf. Linda Acredolo en Susan Goodwyn, beiden psycholoog en gespecialiseerd in de ontwikkeling van het kind, werken al meer dan twintig jaar met deze methode. Zij ontdekten dat het gebruik van deze gebarentaal ook later nog veel voordelen met zich meebrengt.
Eerder verschenen o.d.t.: Babygebaren
Keywords: Taalverwerving ; baby's.