Kinderen (z)onder vrienden - Van der Ploeg, J. D. (Jan Dirk), 1927- (Rotterdam : Lemniscaat, 2007)
In de reeks 'Ortho' vraagt de auteur, emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Leiden, deze keer aandacht voor het belang van vriendschappen voor kinderen, scholieren zowel als pubers. Verdeeld over twaalf hoofdstukken richt hij zich zowel op positieve relaties als negatieve relaties en geeft zijn mening weer over bepalende factoren, afgewezen respectievelijk eenzame kinderen. Daarnaast schenkt hij aandacht aan het fenomeen pesten. Het laatste deel richt zich op de vraag naar mogelijke middelen en technieken voor ouders en leerkrachten om hulp te bieden. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en bevat diverse verwijzingen naar andere auteurs of wetenschappelijke onderzoeken. Inhoudelijk richt het boek zich vooral op professionele hulpverleners, maar ook ouders zullen het boek met interesse lezen. Een goed gedocumenteerde uitgave, vlot geschreven, over een actuele opvoedingsproblematiek. © NBD Biblion
Keywords: Kinderen ; sociale psychologie