Baby : het grote wonder van de eerste twee jaar - Morris, Desmond John, 1928- (Utrecht : Kosmos, 2008)
In de eerste twee jaar van zijn leven maakt een baby een enorme ontwikkeling mee. Hoe verloopt die precies en waarom gaat dat op die manier? De bekende zoöloog Desmond Morris beantwoordt die vragen en beschrijft de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling in die eerste twee cruciale levensjaren. Geen boek dus over opvoeding en verzorging, maar over de baby zelf, zijn lichaam, geest, evolutiegeschiedenis, groei, gezondheid, emoties, communicatieve vermogens enzovoort. Met aandacht voor onder meer hoofd en huid, reflexen, skelet, spieren, zenuwstelsel, het afweersysteem, slapen en dromen, ontwikkeling van liggen naar lopen, gebruik van handen en voeten, huilen, lachen, spraak- en taalontwikkeling, hersenen, leren en spelen, zelfbesef, persoonlijkheid en sekseverschillen. Dat alles gaat vergezeld van vele bijzonder mooie, soms paginagrote en vaak ook nog functionele babyfoto's in kleur. Via transparanten over sommige foto's heen worden onder andere skelet, hersenen en spieren van de baby in beeld gebracht. Een mooi uitgevoerd, boeiend en informatief boek voor zowel ouders als niet-ouders. Met index. Desmond Morris ('De naakte aap') schreef eerder 'Desmond Morris' babyboek', maar er is genoeg verschil in uitgangspunt en inhoud om dit als een geheel nieuw boek te kunnen beschouwen. © NBD Biblion
Nformatie in woord en beeld over de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling in de eerste twee levensjaren van een baby.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie ; baby's.