Het hoog sensitieve kind : help je kinderen op te groeien in een wereld die hen overweldigt - Aron, Elaine N., 1944- (Amsterdam : Archipel, 2010)
Jarenlange ervaring als psychotherapeute en eigen onderzoek heeft aangetoond dat een Hoog Sensitief Kind (HSK) bedachtzamer en gevoeliger is, en makkelijker overmand raakt door heftige emoties dan het gemiddelde kind. Hoewel een HSK vaak creatief en slim is, krijgt het vaak het label angstig, geremd en zenuwachtig te zijn. Om te voorkomen dat een HSK nog langer als 'probleemkind' wordt bestempeld, heeft Aron deze gids geschreven. Het Hoog Sensitieve Kind bevat naast zelftests, casestudies en adviezen: * vier manieren om je HSK succesvol op te voeden in een niet-sensitieve wereld; * hoe kun je een HS peuter en kleuter het beste kalmeren; * hoe kun je school(reisjes) en vriendschappen plezierig maken; * hoe moet je omgaan met verschillende leeftijdsgroepen HSK; * hoe kun je het beste omgaan met slaapproblemen en emotionele uitbarstingen. Bestsellerauteur en psychotherapeute Elaine N. Aron laat in dit baanbrekende boek zien hoe ouders en leraren het Hoog Sensitieve Kind, vanaf de geboorte tot aan de puberteit, het beste kunnen begeleiden.
Keywords: Hooggevoeligheid