Overprikkeld : praktische strategieën om de wereld van je prikkelgevoelige kind te structureren - Dalgliesh, Carolyn, ....- (Amsterdam : Hogrefe, 2014)
Onze omgeving prikkelt ons continu en op zeer uiteenlopende manieren via onze zintuigen. Meestal slagen mensen er in om al die prikkels effectief te beheersen. Prikkelgevoelige kinderen echter hebben hiermee erg veel moeite en reageren met angstig tot zelfs paniekerig gedrag. De Engelse auteurs hebben vanuit hun eigen ervaringen allerlei tips en strategieën ontwikkeld om andere gezinnen die in hetzelfde schuitje zitten hierbij te helpen. In drie delen besteden ze aandacht aan het begrijpen van het prikkelgevoelige kind en het ondersteunen zowel binnenshuis als buitenshuis. Het magische woord 'structureren' kan immers op velerlei wijze worden gehanteerd. Aangevuld met vele werkschema's en tips kan dit boek ouders en leerkrachten (in het basis-, maar ook voortgezet onderwijs) van 'alle dagen drukke kinderen' hierbij zeker helpen. © NBD Biblion
Praktisch werkboek voor ouders en leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs.
Keywords: Emoties ; kinderen