Neem de tijd voor de kindertijd : onvolwassenheid in de ontwikkeling van de mens - Bjorklund, David F., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
De kindertijd is heel belangrijk voor de de mens. Of zoals auteur David Bjorklund zegt: 'Kinderen moeten de tijd en ruimte hebben om te kunnen spelen, observeren en zomaar een beetje aan te rommelen'. In Neem de tijd voor de kindertijd onderzoekt de auteur de lange periode van lichamelijke, sociale en intellectuele onvolwassenheid die wij 'als soort' doormaken op weg naar volwassenheid. Die weg wordt voor een deel biologisch en voor een deel sociaal-maatschappelijk bepaald. Dit samenspel wordt vanuit een evolutionair perspectief helder uitgewerkt. Hoe hebben veranderingen binnen de samenleving onze kijk op kinderen beinvloed, en hoe beinvloeden deze veranderingen de levens van kinderen? Neem de tijd voor de kindertijd moedigt de lezers aan om de kindertijd te zien als een essentiele fase in de ontwikkeling van de mens: een fase van groei en ontdekking die niet haastig moet worden afgeraffeld.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie ; kinderen