Als je steeds bang bent : angst bij kinderen: hoe zit dat? - Vos, Mere, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
Dit vierkante boek gaat over kinderen met een angststoornis. Zij zijn bang of angstig over dingen waarvoor je niet bang of angstig hoeft te zijn. Een verhalende en informatieve tekst zijn met elkaar verweven. Enerzijds volgen we Tom die een angststoornis heeft (met paginagrote kleurentekeningen). Anderzijds wordt uitgelegd wat angst is en welke verschillende angststoornissen er zijn. Er wordt ingegaan op hoe je een angststoornis kunt krijgen en hoe je er vanaf kunt komen. Daarbij worden diverse therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie, spel- en creatieve therapie en sociale vaardigheidstraining, onderscheiden. Ook de inschakeling van professionele hulp komt aan bod. Bij de behandeling van angststoornissen is de medewerking van het gehele gezin en van de school van belang. Door het boek heen wordt de angststoornis en de behandeling daarvan vanuit een praktijksituatie beschreven. Bij elk hoofdstuk zijn vragen opgenomen. Dit boek biedt een goede handreiking om in het gezin en op school kinderen met een angststoornis hulp te bieden om daarover heen te groeien. Met woordenlijst en internetlinks. In dezelfde opzet verscheen de uitgave 'Als je nergens meer zin in hebt: over depressie bij kinderen'* (2009). Onder begeleiding vanaf ca. 7 tot 12 jaar. © NBD Biblion
Hulpmiddel om kinderen in de basisschoolleeftijd uit te leggen wat een angststoornis is.
Keywords: Bang zijn