Waarom mannen seks willen en vrouwen liefde nodig hebben : ontrafel de simpele waarheid - Pease, Allan, 1952-; Pease, Barbara, ....- (Houten : Het Spectrum, 2009)
Dit boek gaat over de verschillen tussen mannen en vrouwen op het punt van seks en liefde. Het boek bevat naast de inleiding elf hoofdstukken met titels als: 'Wat vrouwen echt willen', 'Hoe je de juiste partner(s) vindt - de marktwaardequiz', 'Vijftien mysteriën rondom mannen die vrouwen niet begrijpen', of 'Dertien tactieken om je marktwaarde te vergroten'. Het boek staat vol met allerlei weetjes, feiten, ideeën, onderzoeksgegevens, lijstjes, uitspraken in de kantlijn, grappen en cartoonachtige illustraties. Sommige van die grappen en cartoons zijn nogal extreem. De achterliggende boodschap is dat mannen en vrouwen echt van elkaar verschillen en dat je daar in je relatie- en seksleven beter rekening mee kunt houden. Maar die boodschap komt door de gekozen 'populaire' vorm een beetje verbrokkeld over. De auteurs zijn een Australisch echtpaar, die rond het thema 'verschillen tussen mannen en vrouwen' al een aantal bestsellers op hun naam hebben staan (onder andere 'Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen', 1999). © NBD Biblion
Uitleg over de verschillende wijzen waarop mannen en vrouwen over liefde en seks denken en ermee omgaan.
Keywords: Partnerrelaties