Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen - Pease, Allan, 1952-; Pease, Barbara, ....- (Houten : Het Spectrum/Unieboek, 2013)
Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen is het tweede boek van Allan en Barbara Pease waarin ze de sekseverschillen tussen man en vrouw, meer bepaald op gebied van samenleven, onder de loep nemen. In de dertig jaar waarin de auteurs onderzoek hebben gedaan naar de verschillen tussen man en vrouw hebben ze meer dan tienduizend vragen gekregen waarom wij ons (mannen en vrouwen) op een bepaalde manier gedragen. Veertig van de meest gestelde vragen hebben ze nu in dit boek samengebracht en geprobeerd om een antwoord te vinden op basis van hun ervaring, onderzoek en gezond verstand. Waarom hebben mannen en vrouwen het zo moeilijk met elkaar? Vrouwen zijn diegenen die kinderen baren en het nest verdedigen. Als gevolg daarvan zijn de hersenen van de vrouw ingesteld op voeden, koesteren, liefhebben en zorgen voor andere mensen in hun omgeving. Mannen waren jagers, beschermers, kostwinners en probleemoplossers. Vandaar dat mannelijke en vrouwelijke hersenen verschillende functies en andere prioriteiten hebben. Als een vrouw begrijpt hoe een man zich heeft ontwikkeld, wordt het gemakkelijker om toegeeflijk te zijn ten opzichte van het andere gedrag en de andere denkwijze. Als een man begrijpt dat een vrouw een totaal andere benadering heeft, kan ook hij zijn voordeel doen met haar levenservaring en visie. In dit boek worden talrijke nuchtere feiten en wetenschappelijke gegevens op een humoristische en prettig leesbare manier gepresenteerd. Het gedrag van de andere sekse wordt er in uitgelegd. Of het nu de partner, zoon, schoonfamilie, moeder of vader is. [Isabella Van Remoortele]
Beschrijving aan de hand van voorbeelden van veel voorkomende misverstanden in de relaties tussen mannen en vrouwen.
Keywords: Partnerrelaties