Gek van liefde : als liefde een obsessie wordt - Van Craen, Wilfried, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2010)
Voor niemand brengen mensen zo graag begrip op als voor de capriolen van een verliefd koppel. Dat verliefdheid een algemeen aanvaarde vorm van gekte is, weerspiegelt zich zelfs in ons woordgebruik: gek van liefde, fou de toi, mad about you. Maar wat als liefde een obsessie wordt, ziekelijk of zelfs ronduit gevaarlijk? Wat als je gestalkt wordt in naam van de liefde? Kan je iemand die blind is van liefde weer helder laten kijken naar het leven, niet zoals het gedroomd wordt, maar zoals het werkelijk is? Wilfried Van Craen zoekt in Gek van liefde wanneer liefde echt gek wordt. Van erotomanen die hun slachtoffer nooit meer lossen tot obsessionele geliefden en junkies of love die alles opgeven voor hun geliefde: ze komen allemaal aan bod. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten neemt Van Craen de lezer mee op een reis door deze terra incognita van de gekke liefde. Gek van liefde staat bovendien vol liefdesverhalen: uit het echte leven, uit films en uit boeken. Als toetje zoekt de auteur enkele verkwikkende, prettig gestoorde plekjes van de exuberante liefde op met als gidsen onder meer Casanova en Don Quichote, twee opvallende ervaringsdeskundigen. Een boek dat goesting geeft om je te verdiepen in alle vormen van liefde.
Keywords: Relaties ; psychologie