De vrouwelijke hersenen : waarom vrouwen anders zijn dan mannen - Brizendine, Louann, ....- (Amsterdam : Sirene, 2007)
Aan de hand van veel casestudies geeft de Amerikaanse neuroloog en psychiater aan waar de verschillen in gedrag tussen mannen en vrouwen op gebaseerd zijn. Eigenlijk gaat het boek over hoe de hersenen van vrouwen worden beïnvloed door hormonen en dat dit op een andere wijze gebeurt dan bij mannen. Deze beïnvloeding wordt besproken vanaf de geboorte, tijdens de puberteit, zwangerschap, bevalling, de overgang en de tijd hierna. Het boek bevat drie bijlagen over vrouwelijke hersenen versus (1) hormoontherapie, (2) postnatale depressie en (3) seksuele geaardheid. Het notenapparaat van het boek verwijst naar een uitstekende up-to-date literatuurlijst met Engelstalige literatuur. Dit boek met uitstekende achtergrondinformatie over gedragsverschillen tussen mannen en vrouwen is uitstekend leesbaar. © NBD Biblion
Biologische achtergronden van gedragsverschillen tussen mannen en vrouwen, in het bijzonder de invloed van hormonen op de hersenen van vrouwen tijdens verschillende levensfasen.
Keywords: Sekseverschillen ; psychologie