De mannelijke hersenen : waarom mannen anders zijn dan vrouwen - Brizendine, Louann, ....- (Amsterdam : Sirene, 2010)
De auteur, Amerikaans neurologe en psychiater, is ervan overtuigd dat verschillen tussen de seksen in gedrag en emoties voor een belangrijk deel worden veroorzaakt door verschillen in de structuur van de hersenen. Eerder publiceerde zij de bestseller 'De vrouwelijke hersenen' (2007)*. Dit nieuwe boek vormt hierop een logisch vervolg. Aan de hand van een beschrijving van de ontwikkeling van de hersenen in de verschillende levensfases van de man gaat Brizendine in op belangrijke vragen over thema's als opvoeding, seksualiteit, zorg en vaderschap. Daarbij voegt ze wetenschappelijke inzichten, gegevens en ervaringsverhalen samen tot een boeiend en toegankelijk betoog. Haar doel is bij te dragen aan wederzijds begrip tussen de seksen door mannen en vrouwen inzicht te verschaffen in de biologische basis van hun gedrag. De laatste jaren wordt veel gepubliceerd over de samenhang van hersenen en gedrag. Dit boek geeft op een begrijpelijke en onderhoudende manier inzicht in vragen die bij een breed publiek leven. Daarnaast biedt het boek een uitvoerige bronvermelding en notenapparaat. © NBD Biblion
Biologische achtergronden van gedragsverschillen tussen mannen en vrouwen, in het bijzonder de invloed van hormonen op de hersenen van vrouwen tijdens verschillende levensfasen.
Keywords: Sekseverschillen ; psychologie