Vriendschap, een gps op Mars : een begeleidingsprogramma voor kinderen en jongeren met autisme : handleiding voor de begeleiders - Peeters, Kathleen, ....- (Leuven : LannooCampus, 2009)
De auteur is orthopedagoog en werkt als thuisbegeleidster bij de Oost-Vlaamse dienst Tanderuis. In deze publicatie wil zij professionele begeleiders van kinderen en jongeren met een vorm van autisme bekend maken met een door haar ontwikkeld specifiek begeleidingsprogramma om de doelgroep het sluiten en onderhouden van vriendschappen mogelijk te maken. Het is de bedoeling van de methode om de jongere te vergezellen, te ondersteunen en te adviseren bij het leggen van vriendschapsrelaties. Het creatieve, persoonsafhankelijke concept wordt in een combinatie van bewogenheid en zakelijkheid gepresenteerd. Het boek vormt een nieuwe en frisse kijk op autisme en vriendschapsrelaties, dat echter zeker niet alleen maar met instemming zal worden ontvangen. Bevat onder meer een bibliografie. De publicatie is onderdeel van een werkpakket. Aansprekende lay-out. © NBD Biblion