Ik hou van twee mannen : polyamorie, liefhebben zonder grenzen - Veenemans, Ageeth, ....- ([s.l.] : Andromeda, 2007)
Houden van twee mannen of vrouwen, dus van meer partners, heet polyamorie. De schrijfster is een Nederlandse, blanke, katholiek opgevoede, heteroseksuele, hoogopgeleide getrouwde vrouw, moeder van drie kinderen. Zij is geen doorsnee vrouw. Zij werd verliefd op een collega en ging met hem een relatie aan. Zij ontwikkelde een open relatie met haar eigen man. Zij vertelde hem eerlijk over het bestaan van die andere liefde. Het kostte wel de nodige strijd om uiteindelijk die andere liefdesrelatie erbij te hebben en deze in balans te krijgen met de bestaande. Uiteindelijk kreeg haar eigen man ook een andere verhouding erbij. Dus naast elkaar had ieder ook een andere. Het is geen vreemdgaan; ieder weet ervan. Polyamorie is liefhebben zonder grenzen (grensloze liefde?) Er blijken meer mensen mee te worstelen, hoe vorm en inhoud te geven aan dit verlangen. Dit boek bevat ervaringsverhalen van anderen. Op de eerste plaats van de schrijfster zelf, aangevuld met bekentenissen van anderen, van commentaar voorzien door de schrijfster. De belangrijkste voorwaarde is de toestemming van de eigen partner. Het boek heeft de overtuiging dat de mens niet monogaam is; polyamorie past echter niet in de huidige moraal in Nederland. Veel stof tot discussie dus. Het boek leest als een roman. © NBD Biblion
Beschouwingen over polyamorie, gelijktijdige liefdesrelaties met meer partners, mede aan de hand van de eigen ervaringen van de schrijfster en van anderen.
Keywords: Polyamorie