De nieuwe rollen van Mars en Venus : mannen gaan anders om met stress, carrière en kinderen, vrouwen ook - Gray, John, 1951- (Utrecht : Het Spectrum, 2008)
De Mars en Venus-boeken zijn een begrip geworden op relatiegebied. In dit nieuwe boek uit deze reeks gaat de auteur in op het thema stress - een veelvoorkomend probleem in een tijd waarin het voor zowel mannen als vrouwen vaak moeilijk is een balans te vinden tussen werk en privé. Gray maakt aannemelijk dat mannen en vrouwen hormonaal verschillend reageren op stressvolle situaties en dat dit verschil verantwoordelijk is voor communicatieproblemen. Om deze te vermijden moeten mannen en vrouwen elkaar de ruimte geven om elk op hun eigen wijze met stressvolle situaties om te gaan. Evenals in de vorige boeken is ook nu weer het doel om mannen en vrouwen te helpen elkaar beter te begrijpen en meer efficiënte strategieën te ontwikkelen voor een gezonde en gelukkige relatie. De manier waarop de auteur steeds herkenbare voorbeelden koppelt aan praktische adviezen heeft de Mars en Venus-boeken populair gemaakt. Ook dit nieuwe boek koppelt deze benaderingswijze aan een thema dat veel mensen aanspreekt en zal daarom ongetwijfeld een breed lezerspubliek trekken. © NBD Biblion
Op hun uiteenlopende hormoonhuishouding afgestemde adviezen aan mannen en vrouwen om om te gaan met stress.