Als liefde zoveel jaar kan duren : genieten van je relatie na 50 - Vansteenwegen, Alfons, 1941- (Tielt : Lannoo, 2007)
Het grote nieuwe boek van relatietherapeut en bestsellerauteur Alfons Vansteenwegen.;;;Over relaties bestaan veel boeken, maar zelden zoomt een boek in op het in stand houden van een bevredigende relatie na je vijftigste. En dat terwijl de groep van de actieve 50-plussers nooit zo groot is geweest.;;;Dit boek komt tegemoet aan de vragen die vele honderdduizenden 50-plussers zich stellen: wat als je na een leven lang werken plots weer dag in dag uit samen bent, en weer meer op elkaar bent aangewezen? Wat als daardoor de verschillen tussen jou en je partner duidelijker worden? Wat als de kinderen het huis uit zijn? Hoe kun je op dat moment samen verder gaan en werken aan een andere intimiteit, aan duurzame liefde? Hoe praat je met elkaar, hoe onderhandel je, vergeef je, verwerk je?;;;Onmisbaar voor de 50-plusser die het beste voor heeft met de tweede helft van zijn of haar leven!Na je vijftigste weet je in een langdurige relatie wel wat je aan elkaar hebt: je deelt al zo lang lief en leed, en voor verliefdheid is liefde in de plaats gekomen. Ook na je vijftigste blijft liefde een uitdaging. In Als liefde zoveel jaar kan duren beschrijft relatietherapeut Alfons Vansteenwegen heel eerlijk en to-the-point de belangrijkste uitdagingen voor een relatie na je vijftigste. Wat doe je als je na een leven lang werken plotseling weer dag in dag uit samen bent, en weer meer op elkaar bent aangewezen? Wat als daardoor de verschillen tussen jou en je partner duidelijker worden? Wat als de kinderen het huis uit zijn? Hoe kun je op dat moment samen werken aan een andere intimiteit, aan duurzame liefde? Hoe blijf je origineel en 'verschillig' voor elkaar? Hoe blijf je betrokken zonder bemoeienis? Hoe regel je afstand en nabijheid? Hoe blijf je echt met elkaar praten? Hoe vergeef je? Hoe verwerk je? Een onmisbaar boek voor de 50-plusser die het beste voorheeft met de tweede helft van zijn of haar leven!