Vlinders in de buik : over kalverliefde - Driesen, Ludo, ....- (Antwerpen : Garant, 2014)
De eerste vlinders in de buik, de eerste verliefheid of kalverliefde. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, er kan ook stress optreden. Deze uitgave wijdt er vijf hoofdstukken aan plus een woord vooraf en een epiloog. Hierin wordt ingegaan op: verliefdheid (fladderende vlinders), homoseksuele verliefdheid (roze vlinders), bijzondere verliefdheden (vreemde vlinders), liefdesverdriet (gevangen vlinders) en omgaan met liefdesverdriet (vrije vlinders). De tekst is niet heel diepgravend, maar vlot en vooral beschrijvend, aan de hand van voorbeelden. Bij 'bijzondere verliefdheden' gaat het o.a. over verliefdheid op popsterren of leerkrachten, loverboys en contacten via internet. De tekst, met veel witregels ertussen, is geïllustreerd met tekeningen en foto's in kleur. De auteur is een Belgische psycholoog en gedragstherapeut, die al sinds 1997 publiceert over geestelijke gezondheid en opvoeding (met o.a. boeken over straffen, slapen en echtscheiding). Het boek is geschreven voor een nogal brede doelgroep: ouders en verder iedereen die al dan niet professioneel met jongeren te maken heeft. Hoewel de tekst niet altijd op hen gericht is, zullen jongeren zelf er ook informatie uit kunnen halen. Vooral de gegeven voorbeelden zullen hen aanspreken. Vanaf ca. 15 jaar. © NBD Biblion
Wat gebeurt er als je verliefd bent? Met aandacht voor o.a. loverboys, homoseksualiteit, contacten via sociale media en het omgaan met liefdesverdriet. Met informatie voor opvoeders en kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.
Keywords: Kalverliefde