Wiek - Aarnoutse, Leuntje, ....-; Bramlage, Doesjka (ill.), ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2010)
Op een dag moet Wiek op school een tekening maken van zijn vader en zijn moeder. Op zich niet zo'n moeilijke opgave, maar Wiek heeft een probleem: hij heeft zijn vader nooit gekend. Toen hij nog klein was, ging zijn vader met een boot op reis. Het stormde, en zijn vader leed schipbreuk en spoelde aan op een onbewoond eiland, zoals Robinson Crusoë. Hij raakte zijn mobieltje kwijt in de storm, zodat hij niet naar huis kon bellen. En nu zit hij te wachten tot een boot hem komt oppikken. Ja, zo moet het gegaan zijn, denkt Wiek. Of toch niet? Want wie is dan die kerel met de zwarte leren jas en het ringetje in zijn oor, die plotseling voor de deur staat?
Wiek weet niet wie zijn vader is. Opeens staat er een vreemde man voor de deur. Wie is hij en waarom verdwijnt hij weer zo snel? Vanaf ca. 8 jaar.
Keywords: Vader-kindrelatie.