De man en zijn lichaam : gesprekken over uiterlijk en innerlijk - Boomsma, Arie, ....-; Sanders, Stephan, ....- (Amsterdam : Contact, 2010)
Interviews met ruim twintig mannen over hun relatie met hun eigen lichaam, mannelijkheid en seksualiteit. Van iedere geïnterviewde is een foto opgenomen, waarbij de mannen zelf konden bepalen wat ze aan zouden houden (van naakt tot geheel gekleed). Boomsma, geschorst bij de EO toen hij uit de kleren ging voor de eenmalige manneneditie van het tijdschrift Linda, had gemerkt dat er in allerlei kringen nog een groot taboe op het mannenlichaam rust; daarnaast floreert er een sterk op het lichaam gerichte mannencultuur. De twee auteurs spraken met bekende en onbekende mannen, jong en oud, met uiteenlopende achtergronden, van bodybuilder tot politicus, homo-, hetero- en transseksueel. Boomsma en Sanders staan er zelf ook in, ze interviewden elkaar. Aan het woord komen o.a. kunstenaar Aat Veldhoen, journalist Anil Ramdas, publicist Paul Scheffer, priester Antoine Bodar en politicus Ahmed Marcouch. Een boeiende bundel, bijzonder omdat interviews over deze onderwerpen met mannen nog niet veel gemaakt zijn. Met een inleiding van Willem Jan Otten. Arie Boomsma (1974) is tv-programmamaker en (radio)journalist, en werkt tegenwoordig bij de KRO. Stephan Sanders (1961) schrijft voor diverse kranten en weekbladen en presenteert het radioprogramma Met het oog op morgen. www.demanenzijnlichaam.nl. © NBD Biblion
Vraaggesprekken met bekende en onbekende Nederlandse mannen over de omgang met hun eigen lichaam, mannelijkheid en seksualiteit.