Aan de achterkant was alles in orde : een meisje wordt man - Dali de Schepper, Samuel, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2014)
Autobiografisch boek van de Vlaamse Samuel, die als Veerle geboren is. Hij wist eigenlijk al op zijn derde dat hij in het verkeerde lichaam geboren was. Maar pas op zijn veertigste gaat hij behandelingen aan. Dit komt ook omdat hij zijn ouders hiermee niet wil belasten. Zij reageren echter goed! Heel uitgebreid vertelt De Schepper over zijn kinderjaren, het vragen aan Sinterklaas om een jongetje te zijn, zijn puberteit, gevoelens, de operaties en het leven nu. Geen onderwerp wordt geschuwd. Hoe wordt de penis gemaakt? Met huid en een zenuw uit je arm. Kun je een erectie krijgen? Ja, met behulp van een pompje. Hoe voelt een orgasme? Als een pijl die uit een boog schiet. Ben je veranderd? Ja, veel rustiger geworden, ik ben nu wie ik echt ben. Vlot geschreven en met humor, zijn beste wapen zoals hij zelf zegt. Met veel kleurenfoto's en passende zinnen uit popsongs. Voor transgenders, hun familie, professionals en anderen met belangstelling voor dit onderwerp. Kleine druk. © NBD Biblion
Autobiografie van een transseksueel.
Keywords: Transseksualiteit