Genderkinderen : geboren in het verkeerde lichaam - Wong, Sarah, ....-; De Visser, Ellen, ....- ([s.l.] : EposHouse, 2012)
Een indrukwekkende beschrijving van de problematiek van kinderen die hun lichaam ervaren als een lichaam met het verkeerde geslacht. De schrijfster, medisch redacteur, geeft aan hoe doodongelukkig deze kinderen zich voelen. Een moeilijke weg moeten ze gaan om zich beter te voelen. Zij beschrijft uitvoerig de psychische, de sociale en medische kant. Ze laat veelvuldig de jongeren zelf aan het woord, waardoor men een goed beeld krijgt van hun beleving. Naast de deskundige hulpverleners, onder anderen een psychiater en medisch specialisten van de VU, citeert ze ook ouders en leerkrachten over wat ze ervaren, hun onmacht en hulp. Het proces van de verandering naar het andere geslacht duurt jaren en is niet af met de medische ingrepen. Men blijft levenslang onder medische controle. Het tweede deel van het boek bevat kleurenfoto's van een deel van jongeren, die het proces van geslachtsverandering zijn aangegaan. De foto's getuigen van kracht en moed en zullen zeker inspireren. De fotografe volgde enkele jaren de jongeren. Met een inleiding van prof.dr. Swaab, emeritus hoogleraar Neurobiologie. Een belangrijk boek ter informatie voor ouders en jongeren, die (mogelijk) met genderproblematiek te maken hebben. © NBD Biblion
Reportage in woord en beeld over jongeren die hun lichaam ervaren als een lichaam met het verkeerde geslacht, en die een medische, sociale en psychische zwaar belastende behandeling zijn aangegaan om van geslacht te veranderen.
Keywords: Holebi's - Transgenders