Waarom vrouwen seks hebben : van avontuur tot wraak en alles daartussenin - Meston, Cindy, ....-; Buss, David M, 1953- (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2009)
Resultaat van wetenschappelijk onderzoek onder vrouwen waarom zij seks hebben. Het onderzoek is digitaal uitgevoerd via vragenlijsten die door ruim duizend voornamelijk Amerikaanse vrouwen beantwoord zijn. De uitkomsten variëren van het hebben van genot, hoofdpijn verhelpen, plezieren van de partner tot wraak nemen nadat de man is vreemd gegaan. De resultaten zijn ondergebracht in elf hoofdstukken, voorzien van cursief gezette citaten uit de onderzoeken. Dit lijvige boek is redelijk vlot geschreven en bevat hier en daar ook wel humor. Een inleiding van veertien pagina's, een conclusie van 2,5 pagina's, noten bij elk hoofdstuk, een dankwoord en een uitgebreid trefwoordenregister zijn ook opgenomen. De auteurs zijn hoogleraar. Buss, een van de grondleggers van de evolutiepsychologie, schreef onder meer de internationale bestseller 'The evolution of desire' (2003). Meston leidt een laboratorium waar baanbrekend onderzoek gedaan wordt naar seksualiteit. Het eerste boek op dit gebied, wel voor hoger opgeleiden. © NBD Biblion
Keywords: Seksualiteit ; vrouwen