Vriendinnen - Mellaerts, Betty, 1955- (Leuven : Van Halewyck, 2008)
Wat is het toch dat een vrouw naar de telefoon doet grijpen om uren met een andere vrouw te praten en zich nooit te vervelen. Om haar haar verdriet en zorgen toe te vertrouwen. Om geheimen te delen en te weten dat ze veilig zijn. Van alle telefoonnummers in haar mobieltje zal ze net dat ene intikken als ze in wanhoop gestrand is aan de kant van de weg. Of om eens goed te lachen, samen. Vriendschap. Een verbondenheid tussen vrouwen die (bijna) alles overleeft, soms decennialang. Studies, werken in een ver buitenland, wisselende partners, verdriet, kinderen krijgen of net niet, ruzies, plezier maken, ouder worden, jaloezie, zelfs verraad – al is dat ook de druppel die de emmer kan doen overlopen. Betty Mellaerts sprak met vriendinnen van alle leeftijden over wat hen bindt of net uit elkaar heeft gehaald. Over vriendschap in soorten.