Grote jongens huilen niet : mannen over liefde, vaderschap, spijt, verdriet, spelen, dood en trouw - Bogaert, Peter-Jan, ....- (Leuven : Van Halewyck, 2007)
Journalist Peter-Jan Bogaert voerde de voorbije maanden een twintigtal diepgaande gesprekken met mannen over de grote thema's van het leven. Fotograaf Stephan Vanfleteren maakte er telkens een indringende portretfoto bij. Die combinatie levert een prachtig kijk- en leesboek op. Met onder meer Eric Baranyanka over liefde, Dirk Draulans over het vaderschap, Jean-Marie Dedecker over het verlies van zijn dochter, Stijn over zijn muziekpassie, Ben Berden over zijn epogebruik, Rudi Vranckx over de dood, Ivo Mechels over de zelfmoord van zijn ex-vrouw en kardinaal Danneels over zijn trouw aan de kerk. Daarnaast nog interviews met een moordenaar, het woelige leven van een ex-legionair, de getuigenis van een asbestslachtoffer en een verhaal over de diepe, trouwe vriendschap tussen twee mannen. Stuk voor stuk sterke, authentieke verhalen. Eerlijke portretten. Soms rauw en hard. Dan weer vertederend en lief. Maar altijd pakkend en meeslepend. Want grote jongens huilen soms wel, laten hun kleine hart groot wezen of spreken hun diepere gevoelens uit.
Keywords: Mannen ; psychologie