Mam vond jou altijd al leuker : liefde en rivaliteit tussen zussen - Tannen, Deborah, 1945- (Amsterdam : Bakker, 2010)
Deborah Tannen is wereldberoemd geworden door haar boeken over menselijke relaties. In de bestseller Doe je dat écht aan? onderzocht ze de communicatie tussen moeders en dochters. Ze gaf suggesties voor betere gesprekken, waardoor hun relatie verbeterd kon worden. In Mam vond jou altijd al leuker richt ze haar scherpe en geestige blik op de relatie tussen zussen. Ze deelt met de lezer haar gebruikelijke inzichten, anekdotes en praktische oplossingen om zo de speciale band tussen zussen te beschrijven en te helpen verbeteren. Zussen kunnen een spiegel zijn waarin we onszelf zien, maar ook een meetlat waarlangs we onszelf afmeten. Omdat zussen samen gedeeltelijk hetzelfde pad bewandelen, zijn ze behalve elkaars bondgenoot onvermijdelijk ook elkaars concurrent. In Mam vond jou altijd al leuker helpt Tannen zussen van over de hele wereld hun relatie te verbeteren, hetgeen kan bijdragen tot een zeer krachtige en uiterst waardevolle band. Over Doe je dat écht aan?: ‘Tannen is een briljante, heldere schrijfster en zeer vakbekwaam in het bondig samenvatten van haar materiaal en het presenteren van waar het haar om gaat.' kirkus reviews ‘Dit boek kenmerkt zich door de duidelijke, toeganke¬lijke manier waarop ingewikkelde omgangspatronen uitgelegd worden.' de volkskrant
Keywords: Moeder-kindrelatie.