Vrouwen na 50 : was je ook tiener in '68? : verfrissende portretten - Masui, Hilde, ....-; Van Giel, Katrijn, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2009)
Hilde Masui is bekend van haar wekelijkse stukjes in het weekblad 'De Bond', waar ze eerst als redacteur werkte, later als hoofdredacteur. In het begin van de jaren 1970 startte Masui het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) op, een organisatie met als doel mensen met minder kansen, hier en elders in de wereld, bewust te maken van hun kunnen, door ze uit de schaduw te halen. Voor Vrouwen na 50 ging Masui op zoek naar 15 vrouwen geboren tussen1948 en 1953, geboren dus kort na de Tweede Wereldoorlog en tieners in de tijd van 1968. Ze zocht naar een grote verscheidenheid qua afkomst, achtergrond en leefwereld, naar bekende en onbekende vrouwen uit alle Vlaamse provincies. Bij de bekende figuren zijn er auteurs zoals Lieve Joris en Joke van Leeuwen, actrice Sien Eggers, journaliste Tessa Vermeiren, politica Vera Dua en zangeres Liliane Saint-Pierre. Verder komen aan bod: een verpleegkundige, een ambtenaar, een directrice, kunsthistorica, advocate, onderwijzeres, muziekpedagoge, bedrijfsleider en een landbouwster.
Interviews met vijftien bekende en onbekende Vlaamse vrouwen van boven de vijftig.
Keywords: Vrouwen ; psychologie