Mannen na 50 : openhartige portretten - De Keyzer, Laurens, 1947-2016; Mertens, Marco, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2009)
In dit boek laat journalist Laurens De Keyzer vijftien Vlaamse mannen boven de vijftig hun levensverhaal doen. Onder hen bevinden zich zanger Koen Crucke, bokser Freddy De Kerpel, dichters Jozef Deleu en Luuk Gruwez, bioloog Dirk Draulans, filosoof Paul van Bendegem en politicus Guy Verhofstadt. De selectie die De Keyzer maakte, werd vooral ingegeven door zijn sympathie voor de betrokkenen en het succes dat ze kennen in hun vakgebied. De rode draad is de volgende vraag: 'Als je jezelf op een foto of in je herinneringen als jonge jongen ziet, zie je dan een vreemde of herken je die jongen in de man die je nu bent?' Zo komen thema's aan bod als ouder worden, zingeving, liefde, vriendschap, lusten en kwalen, en de dood. De auteur verwerkte de interviews tot vlotlezende teksten, die bovendien mooi geïllustreerd worden met zwart-witfoto's van fotograaf Marco Mertens. Vijftigplussers kunnen ongetwijfeld een stuk van zichzelf herkennen in de portretten, terwijl andere lezers geboeid zullen zijn door het levensverhaal van de geportretteerden. Samen geven de portretten ook een helder beeld van een generatie. © NBD Biblion
Interviews met vijftien bekende Vlaamse mannen van boven de vijftig.
Keywords: Mannen ; psychologie