Sterke vrouwen - Liekens, Goedele, 1963-; Bellefroid, Ben, ....- (Antwerpen : Standaard, 2010)
Goedele Liekens is al meer dan tien jaar ambassadrice voor het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Ze maakte ontelbare reizen naar derdewereldlanden, waar ze werd geconfronteerd met armoede en ellende. Goedele stelde op haar buitenlandse missies vast dat vrouwen de wereld dragen. Ze ontmoette totaal verschillende vrouwen uit totaal verschillende culturen. Stuk voor stuk vrouwen die er, ondanks het ergste leed, het beste van proberen te maken voor zichzelf en voor anderen.
Keywords: Vrouwen ; ontwikkelingslanden