Handboek taalontwikkelingsstoornissen - Gerrits, Ellen, ....-; Beers, Mieke (red.), ....-; Bruinsma, Gerda (red.), ....- (Bussum : Coutinho, 2017)
Dit handboek stond, met medewerking van vele taaldeskundigen, onder redactie van hoogleraar logopediewetenschap dr. Ellen Gerrits. Binnen de literatuur over taalontwikkelingsstoornissen neemt het een unieke plaats in, omdat hierin actuele kennis uit internationale wetenschappelijke literatuur toegankelijk gemaakt is voor professionals. Centraal staan de signalering, diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met taalontwikkelingsstoornissen. Naast algemene informatie daarover zoals definities, oorzaken, risicofactoren en prognose, bevat het boek handelingsgerichte informatie over het hele interventietraject: van signalering tot evaluatie van therapie. Nuttig zijn de vele samenvattingen, de uitbreide literatuurlijst en een register. In de diverse casussen worden relaties met de praktijk gelegd. De tekst wordt inzichtelijk gemaakt door vele figuren, modellen, tabellen en schema's. Bij dit fraai vormgegeven boek is veel online studiemateriaal beschikbaar. Dit handboek is zeer geschikt voor opleidingen Logopedie, logopedisten en klinisch linguïsten. © NBD Biblion
Handboek voor opleidingen logepedie, logopedisten en klinisch lingui͏̈sten.
Keywords: Taalstoornissen