Un été dans l'Ouest - Labro, Philippe, 1936- (Paris : Gallimard, 1988)
Negenhonderd dollar heeft de jonge Franse student, bijgenaamd Frenchy, verdiend als hij na vier lange zomermaanden in de bossen van Colorado terugkeert naar het College, waar hij studeert. Die periode is een initiatie geweest. De ervaringen van die maanden bepalen voortaan zijn plaats in en tegenover het bestaan en hebben hem tot man gemaakt. Een uiterst boeiende roman die enerzijds een way of life in het Westen van de V.S. schetst, anderzijds een bonte reeks avonturen presenteert. Een evenwichtig gedoseerde roman met een goede balans tussen spanning en reflectie. Aanbieding romans in pocketeditie. © NBD Biblion