Margot d'Anvers : roman - Van Rijckeghem, Jean-Claude, 1963-; Van Beirs, Pat, 1954- (Namur : Mijade, 2015)
Tussen de rebelse Marguerite van Male uit Jonkvrouw en de vechtlustige straatmeid Gitte Niemandsdochter ligt een kloof van twee eeuwen en een diep standenverschil. De hoge kringen waarin de middeleeuwse Marguerite zich bewoog, zijn voor de zestiende-eeuwse Gitte in Galgenmeid een droom. Maar Marguerite en Gitte zijn verwante zielen. Met pit en lef bedingen ze een plaats in een oorlogvoerende mannenwereld en allebei gaan ze de confrontatie met hun vader aan, de ene al wat listiger dan de andere.
Oorspronkelijke titel: Galgenmeid - vertaald uit het Nederlands door Anne Rogghe en Jean-Philippe Bottin