Hoe overleef ik mijn familie - Cleese, John, ....-; Skynner, Robin, ....- (Amsterdam : Rainbow, 2013)
'Cliënt' John en zijn 'therapeut' Robin snijden in een lange dialoog heel wat onderwerpen aan: huwelijk en gezinsleven, liefde, interpersoonlijke relaties, volwassenwording en seksualiteit, kortom zowat heel het kennisbestand van de ontwikkelingspsychologie en psychiatrie. Cliënt John, de acteur John Cleese, hier te lande onder andere bekend van de tv-series Monty Python en Fawlty Towers, blijkt veel te leren. Dit boek met zijn verrassend goed geschreven dialogen vormt in feite een soort ongewone cursus, waarvan het aardige is dat gebalanceerd wordt tussen ernstige ironie en ironische ernst. De eerste druk van de Nederlandse vertaling verscheen in 1986 onder de titel 'Van je familie moet je 't hebben'. Nadien publiceerden beide heren een tweede, soortgelijke bundel 'Cleese over het leven' (1993)*. Pocket; kleine druk, krappe marge. © NBD Biblion
Everseller over omgaan met liefde - Ironische dialoog tussen een therapeut en een clie͏̈nt.
Keywords: Gezinstherapie