Mijn moeder : gesprekken met moeders en hun bekende zonen en dochters - De Aguirre, Phara, ....-; Mensels, Kaat, ....- (Tielt : Lannoo, 2008)
Begin 2008 interviewde VRT-journaliste Phara de Aguirre acht weken lang de moeders van bekende Vlamingen voor een tv-programma op Canvas. Kaat Mensels van Sylvester Productions bereidde alle interviews mee voor. Samen trokken ze het hele land door voor de gesprekken. Die werden opgenomen ten huize van moeder, zoon of dochter, en gingen over ouderschap, opvoeding, pijn, liefde, blijdschap... Na de succesvolle reeks 'Mijn moeder' goten ze de interviews in boekvorm. De teksten worden geïllustreerd met foto's van Frank Toussaint, en het boek bevat natuurlijk meer dan wat er op televisie te zien was.
Dubbelinterviews met bekende Vlamingen en hun moeders.
Keywords: Moeder-kindrelatie.