Kinderen uit de knel : een interventie voor gezinnen verwikkeld in een vechtscheiding - van Lawick, Justine, 1950-; Visser, Margreet, ....- (Amsterdam : SWP, 2015)
Dit boek vertelt over echtscheidingen die steeds verder escaleren en uitlopen op een vechtscheiding. Het KJTC – Kinder- en Jeugdtraumacentrum – ontwikkelde het programma Kinderen uit de knel dat ontstond uit onvrede over de vaak uitblijvende en onvoldoende resultaten bij de behandelingen van gezinnen die zich in een scheiding bevinden. Dit programma richt zich met name op de kinderen die de dupe zijn en al snel buiten beeld raken. Vernieuwend is de groepsgewijze aanpak, waarbij de nadruk op de ouders ligt met als doel het de-escaleren en het opnieuw centraal stellen van de kinderen en hen een veilige omgeving te bieden. Dat dit boek een echt studieobject is, blijkt alleen al uit alle theorie die aan bod komt. Uitgebreid komt alle kennis rondom dit onderwerp aan bod evenals de methodiek. Ook zijn er diverse sessies in opgenomen. Verder worden er meerdere handvatten aangereikt om een scheiding zonder al te veel problemen te laten verlopen. Al met al een must-have voor iedere professional die met deze materie te maken heeft. Tevens is er een ondersteunende website met meer informatie. © NBD Biblion