Nieuwe levens, nieuw geluk : van scheiding naar nieuw samengesteld geluk - Mingelinckx, Martine, ....- (Antwerpen : Linkeroever, 2011)
Zelfs als je uit een slechte relatie komt, en aanvoelt dat je het nu beter hebt, krijg je na een scheiding een emotionele klap te verwerken. Heel wat valkuilen en obstakels kunnen het vinden van nieuwe stabiliteit en geluk in de weg staan. In Nieuwe levens, nieuw geluk belicht gesprekstherapeute Martine Mingelinckx aan de hand van een waaier van herkenbare cases uit haar praktijk de emotionele verrassingen die je kan verwachten als een langdurige relatie op de klippen loopt. Maar de focus van haar boek ligt bij oplossingen. Bijzonder is dat Mingelinckx daarbij ook uitvoerig de problematiek van nieuw samengestelde gezinnen bespreekt.
Analyse van de emotionele problemen die zich voordoen na het stuklopen van een relatie, zowel voor ouders als kinderen.
Keywords: Nieuwsamengestelde gezinnen