Mijn vader : gesprekken met vaders en hun bekende zonen en dochters - De Aguirre, Phara, ....-; Mensels, Kaat, ....- (Tielt : Lannoo, 2009)
Mijn vader is de uitgebreide versie van tien interviews die journaliste Phara de Aguirre en tv-maakster Kaat Mensels voor Canvas maakten. Het werd een vrij ophefmakende serie, omdat de familieleden diepe zielenroerselen aan elkaar toevertrouwden. Denk maar aan het beklijvende gesprek tussen Wilfried Martens en zijn dochter. De reeks leverde mooie verhalen op, ook in de stiltes tussen de gesprekspartners. In de inleiding luidt het mooi: "Vader, zoon of dochter zijn, het is een levenslange zoektocht."
Dubbelinterviews met bekende Vlamingen en hun vaders, zoons of dochters. Met foto's van Frank Toussaint.
Keywords: Vader-kindrelatie.