Uit elkaar : een relatiebreuk na vijftig - De Rouck, Bea, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2012)
Het dominante samenlevingsmodel in onze westerse samenleving is nog steeds de monogame relatie. En hoewel de evolutie ons steeds meer scheidingen oplevert, blijft deze alliantie die twee mensen aangaan als toonbeeld van echtelijke trouw nog steeds overeind. Wie met een scheiding geconfronteerd wordt, merkt al snel dat ‘tot de dood ons scheidt' niet altijd opgaat. En dat scheiden doet lijden, beschrijft Bea De Rouck in het indringende Uit elkaar. Dat er reeds voldoende lectuur bestaat over scheidingen, staat als een paal boven water. Maar De Rouck richt zich in dit werk tot de vijftigplussers. Zij hebben immers meer verleden dan toekomst en hebben vaak een rugzak vol bagage aan hun relatie overgehouden.
Adviezen op praktisch en emotioneel gebied over echtscheiding op latere leeftijd, mede aan de hand van ervaringsverhalen.
Keywords: Echtscheiding