Broers en zussen van speciale en gewone kinderen : invloed op ontwikkeling en gedrag - Boer, Frits, ....- (Houten : LannooCampus, 2012)
Broers en zussen in een gezin kunnen veel positieve, maar ook veel negatieve invloed hebben op elkaars gedrag en ontwikkeling. Des te meer geldt dit in gezinnen met een speciaal kind. De auteur, emeritus hoogleraar, bedoelt hiermee kinderen die lichamelijke of psychische problemen hebben of kampen met verstandelijke, motorische of zintuigelijke beperkingen. Op een veelzijdige manier behandelt hij diverse invloeden tijdens de kindertijd, maar ook op latere leeftijd. Het wel of niet hebben van een broer of een zus kan iemands leven behoorlijk veranderen. Persoonlijk geïnteresseerden of beroepsmatige lezers zullen dit boek ongetwijfeld met belangstelling bestuderen. Aangevuld met illustraties, namenregister en zakenregister. © NBD Biblion
Analyse van de broer-zusrelatie bij kinderen met lichamelijke/psychische problemen of een verstandelijke/motorische/zintuiglijke beperking. Wat zijn de gevolgen voor het gezin? Wat doe je als de broers/zussen van speciale kinderen zelf problemen krijgen?
Keywords: Broers en zussen