Omgaan met een scheiding - Van de Ven, Jean-Pierre, ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2009)
Je partnerrelatie is stuk. Wat is er met me aan de hand, wat is er met ons aan de hand, hoe heeft het zover kunnen komen, wat staat me te wachten, kunnen wij ons laten behandelen? Het is een reeks vragen waarop in dit boek een antwoord of een richtingwijzing wordt gegeven. Het gaat over de gevolgen van een scheiding op emotioneel, mentaal en sociaal gebied. In die zin is het anders dan veel andere boeken. Woede, wantrouwen, jaloezie, teleurstelling, verdriet, opluchting, ontstemming, schuld en schaamte zijn emoties die de scheidende partijen ervaren. Hoe moet je met dit alles omgaan? Iedere partner heeft een gemeenschappelijke basis, waarden en belang bij scheiding. Mensen die uit elkaar gaan, hebben ook interessen, vrienden, familie, wensen en activiteiten. Het boek is een belangrijke informatiebron om dat inzicht te krijgen voor de scheidende partners. Liefdesverdriet kan als een posttraumatische of een acute stressstoornis worden gezien met de daarbij optredende symptomen. Het is een verlieservaring. Mensen gaan steeds negatiever met elkaar om. Destructieve interactiepatronen verergeren de situatie. Deze escalerende patronen gaan een eigen leven leiden. Geschikt voor mensen in een dergelijke situatie en voor hulpverleners. De auteur is relatietherapeut. © NBD Biblion
Keywords: Echtscheiding