Je wist waar je aan begon : in 7 stappen naar een gelukkiger samengesteld gezin : handboek voor plusouders - Pairoux, Anja, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2014)
In dit handboek schetst de Vlaamse auteur, werkzaam als coach van stiefouders, een beeld van de problematiek van stiefgezinnen ofwel samengestelde gezinnen. Aan de hand van haar eigen ervaringen als stiefmoeder (zij introduceert de term 'plusmoeder') en voorbeelden uit haar Belgische praktijk, behandelt zij onder meer de volgende onderwerpen: de vorming van een nieuw samengesteld gezin; het (problematische) contact met de ex-partner; valkuilen; de opvoedingsdriehoeksverhouding; de geboorte van het 'liefdeskind'; leren communiceren. In zeven hoofdstukken bespreekt zij veel voorkomende situaties en problemen en relateert deze aan haar eigen situatie. Aan het eind van elk hoofdstuk staan oefeningen en overdenkingen die stiefouders kunnen helpen hun problemen te analyseren, te relativeren en eventueel op te lossen. Het sterke punt van dit boek is dat het op een heldere, openhartige en herkenbare manier de dagelijkse gang van zaken in een stiefgezin weergeeft. Voor partners in samengestelde gezinnen bevat het nuttige adviezen om van hun gezin een succes te maken. © NBD Biblion
Overzicht van de problematiek van stiefgezinnen en adviezen en handvatten om veel voorkomende problemen het hoofd te bieden.
Keywords: Nieuwsamengestelde gezinnen