Prettige plekken : handboek mens & openbare ruimte - Kuitert, Kyra, ....-; Maas, Rosemarie, ....- (Zwolle : Acquire Publishing, 2016)
Dit boek biedt ruimtelijke richtlijnen voor een gebruiksvriendelijke inrichting van de openbare ruimte naar schaalniveau (blok, buurt en stad) en voor parken en pleinen. Het boek is geïllustreerd met beargumenteerde voorbeelden uit binnen- en buitenland. ‘Prettige plekken' is een standaardwerk voor stedenbouwkundigen, planologen en landschapsarchitecten, inclusief opleidingen en alle sectoren die betrokken zijn bij de inrichting van de openbare ruimte, zoals welzijn, veiligheid en sport.
Keywords: Openbare ruimte, ruimtelijke ordening, ruimtelijke planning, speelruimte, steden