Het leven en hoe wij er afscheid van nemen - Rubbens, Lut, ....- (Leuven : Davidsfonds, 2014)
Gestructureerde bundel anekdotes, ideeën en gedachten over leven en doodgaan, gebaseerd op ervaringen met stervenden. Voorwoord door prof.dr. Carlo Leget (Universiteit voor Humanistiek, Utrecht, onder andere auteur van 'Ruimte om te sterven', 2003). Na de inleiding en een hoofdstuk over verdriet is de kern van het boek gevormd door de vijf richtingwijzers die Leget aangeeft: ik en de ander, doen en laten, vasthouden en loslaten, vergeven en vergeten, en weten en geloven. Dan volgt nog een slot, waarin aandacht voor liefde als rode draad in leven en in doodgaan, en een beschouwing over sterven in palliatieve context in de toekomst, tussen voortgaand medisch kunnen en zelfbeschikkingsrecht/euthanasie. Nawoord door prof.dr. Jan Menten (onder andere coördinator Palliatieve zorg, UZ Leuven). Aandacht voor de vier dimensies van palliatieve zorg (fysiek, psychisch, sociaal en existentieel) komt in het hele boek terug. De auteur is 35 jaar werkzaam als verpleegkundige, waarvan de laatste elf jaar in de palliatieve zorg UZ Leuven. Zinvol boek voor hen die nabij stervende mensen zijn, bij palliatieve afdelingen, hospices, verpleeghuizen of thuis. Dus ook van belang voor familie, vrienden en kennissen. © NBD Biblion
Ideeën en gedachten over leven en doodgaan, gebaseerd op de ervaringen van de auteur als verpleegkundige met stervenden.
Keywords: Stervensbegeleiding