Van het leven geleerd : levenslessen over verlies en verdriet - Keirse, Manu, 1946- (Tielt : Lannoo, 2009)
Zoals Manu Keirse met de titel van het boek en in zijn inleiding zelf aangeeft, gaat Van het leven geleerd over wat het leven hem heeft geleerd over sterven, verlies, verdriet en verbondenheid tussen mensen. Hiervoor blijft hij stilstaan bij belangrijke mijlpalen uit het verleden. Mijmerend geeft de auteur de lezer mee wat die ervaringen voor hem als persoon en in zijn beroep betekend hebben.
Persoonlijke gedachten en ervaringen van de klinisch psycholoog en geneeskundige over het omgaan met sterven, verlies en verdriet.
Keywords: Rouwproces