Zelfdoding bij kinderen en jongeren : preventie en hulpverlening bij suïcidaal gedrag - Andriessen, Karl, ....-; Krysinska, Karolina, ....-; Andries, Caroline, 1955- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Overzicht van een veelvoorkomend maar weinig behandeld probleem Preventie en hulpverlening voor een vaak verkeerd begrepen probleem. Suïcidaal gedrag bij jongeren komt frequent voor. Toch leidt dit niet meteen tot een beter begrip en blijven er veel misverstanden bestaan. Dit boek biedt up-to-date informatie over de problematiek en geeft een overzicht van de hulpverlenings- en preventiemogelijkheden. Je krijgt een overzicht vanuit verschillende invalshoeken, zowel vanuit de wetenschap als vanuit de praktijk. Een boek voor zij die werken met de jongeren zelf, maar ook in de zorg voor nabestaanden is dit boek een leidraad.
Keywords: Zelfmoord ; jeugd ; preventie