Moet ik nu huilen? : rouw bij kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autismespectrum - Delfos, Martine F., ....-; Fiddelaers-Jaspers, Riet, 1953- (Kampen : Ten Have, 2007)
De dood is onbevattelijk voor ieder van ons en zeker voor kinderen, die tot op zekere leeftijd vooral leven in een concrete wereld. Voor kinderen met een autismespectrumstoornis is de confrontatie met de dood al helemaal geen eenvoudig te nemen hindernis. Onlangs verscheen in de reeks 'Afscheid nemen' een vierde deel. In Moet ik nu huilen? leggen Martine Delfos en Riet Fiddelaers-Jaspers aan ouders, verzorgers, leerkrachten en andere betrokkene volwassenen uit hoe je autistische kinderen kan begeleiden bij een (nakend) overlijden. De eerste auteur is specialiste op vlak van rouwverwerking én autisme, en staat bekend om haar educatief materiaal. De andere auteur is specialiste op vlak van rouw en doet de redactie van deze reeks
Praktische handvatten voor opvoeders om kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autismespectrum te begeleiden als een van hun dierbaren overlijdt.
Keywords: Rouwproces ; kinderen