Twee stapjes op het strand : waargebeurd - Julliand, Anne-Dauphine, ....-; Van Riemsdijk, Hans E., ....- (Tielt : Lannoo, 2012)
Anne-Dauphine en haar man Loïc zijn in verwachting van hun derde kind wanneer het noodlot genadeloos toeslaat. Bij hun tweejarig dochtertje Thaïs wordt de erfelijke ziekte MLD vastgesteld. MLD staat voor metachromatische leukodystrofie. Het is een degeneratieve aandoening waarvoor geen behandeling bestaat en waarbij de levensverwachting zeer beperkt is. Omdat het om een erfelijke ziekte gaat, bestaat er bovendien 25 procent kans dat ook het ongeboren kind aan MLD lijdt. Uiteindelijk zal inderdaad blijken dat ook Azylis de ziekte krijgt. Twee stapjes op het strand van Anne-Dauphine Jalliand is helaas waargebeurd.
Persoonlijk verhaal van een moeder, van wie het tweejarige dochtertje bleek te lijden aan een ongeneeslijke en dodelijke ziekte.
Keywords: Afscheid