Ik ben bij je : steun aan het sterfbed - Holder, Jennifer Sutton, ....-; Aldredge-Clanton, Jann, ....- (Kampen : KOK, 2009)
Na een voorwoord en introductie (door de voorzitter van de Foundation for End-of-Life Care respectievelijk hoogleraar Medische ethiek) wordt in zes hoofdstukken uiteengezet hoe iemand een (dierbare) stervende geestelijk of spiritueel kan begeleiden op zijn/haar laatste persoonlijke 'reis' op aarde. Aangegeven wordt hoe vragen over leven en dood, lijden en sterven aan de orde gesteld kunnen worden. Er is zowel aandacht voor de stervende als voor de begeleider en andere achterblijvers, en voor hun aller fysieke en spirituele behoeften. Suggesties uit verschillende levensbeschouwingen (zoals mogelijke riten en ceremonies) en algemeen menselijke wensen en mogelijkheden (zoals 'er zijn' voor de stervende, geduld, aanraken, muziek, humor, bewustwording, hulp, rust, en troost) geven het boek een universeel karakter. Interviews met uiteenlopende (ervarings)deskundigen vormden de basis van het boek. Uitgebreide inhoudsopgave. De auteurs werken als geestelijk verzorgers in een universitair medisch centrum in Dallas, Texas, maar de (vertaalde) teksten zijn universeel bruikbaar. © NBD Biblion
Adviezen voor mantelzorgers, familieleden en anderen voor de praktische en spirituele begeleiding van stervenden.
Keywords: Stervensbegeleiding