Met de dood in het hart : rouw bij migranten- en vluchtelingenjongeren - Goudriaan, Maartje, ....- (Utrecht : Pharos, 2001)
Een bundeling van achtergrondinformatie en eigen ervaringen wat allochtone jongeren meemaken rond de dood of vermissing van een ouder of ouders. Het boek is gebaseerd op (ervarings)deskundige bronnen, literatuur en gesprekken met jongeren uit de herkomstlanden die in Nederland zijn. Het betreft zowel migranten als vluchtelingen. Het boek gaat over rouwen in het algemeen, de rol van migratie daarbij, over uitvaart(gebruiken) en (emotionele) steun. Het bevat ook handreikingen die uit de tekst volgen hoe Nederlanders met jongeren kunnen omgaan. Het boek is geschikt voor onder meer leraren, medewerkers van asielcentra, hulpverleners en zo meer. Daarnaast bevat het ook het nodige nuttigs voor al dan niet allochtone jongeren, zoals verhaalfragmenten van jongeren zelf. Bevat adressen en literatuuropgave. Een uitgave van Stichting Pharos, kenniscentrum vluchtelingen en gezondheid. © NBD Biblion
Keywords: Rouwproces ; migrantenjongeren