Broederziel alleen? : het verlies van een broer of zus een plaats geven - Weggemans, Minke, ....- (Utrecht : Kok, 2013)
Wordt er wel voldoende aandacht besteed aan de problemen van mensen die de dood van een broer of zus hebben meegemaakt? De schrijfster van dit boek, Minke Weggeman, die onder andere theologie en sociaal-cultureel en maatschappelijk werk studeerde, groeide op in een gezin van tien kinderen, waarvan er vijf zijn overleden. Zij werkt momenteel als pastoraal therapeute, begeleidt gespreksgroepen, rouwgroepen, uitvaarten en geeft lezingen en workshops. In tien hoofdstukken behandelt zij de vele aspecten van deze problematiek. Steeds komen in schuingedrukte teksten personen aan het woord die met het overlijden van een broer en zus zijn geconfronteerd en over deze ervaring vertellen. Tussen de hoofdstukken door treft de lezer gedichten aan van onder meer Ed Frank, Ted van Lieshout en Louis Paul Boon. Het boek eindigt met internetsites en een literatuurlijst. Het prettig leesbare boek is bestemd voor allen die met de besproken problematiek te maken hebben. Dit kunnen kerkelijk betrokkenen zijn, maar aangezien Bijbel, geloof en kerk nauwelijks ter sprake komen ook vele anderen. © NBD Biblion
Bespreking van allerlei aspecten van rouwverwerking.
Keywords: Rouwen